Konrad Mägi 140

Konrad Mägi. Eesti kunstiajaloo olulisimal maalikunstnikul täitub täna 140. sünniaastapäev.

Selleks tähtpäevaks valmis meie ja koostööpartneri abiga uus koduleht, mille eesmärgiks on Eesti kunsti suurkuju loomingu ja pärandi tutvustamine ning jäädvustamine Eestis ja välismaal.

Tutvuge kodulehe vahendusel kindlasti töödega, mis mõjutasid oluliselt nii oma aja kunstipilti kui ka järgnevate aastate maalikunsti arenguid.

Ja üleskutse!

Elu keerdkäikude tõttu elas ja töötas Konrad Mägi maailma eri paigus. On teada, et Mägi maalide koguhulgaks loetakse 400 maali, neist pooled on kadunud või hävinud. Võib juhtuda nii, et just Sinu vanavanemate elutoa seinal rippuv maal on Konrad Mägi oma või on mõne Sinu tuttava kabinetti kaunistamas teos, mille käekiri on kangesti Mägi moodi? Kui oled juba päris kindel (isegi siis, kui ka 100% kindel ei ole), et Sinu lähikondlaste pärandi hulka kuulub mõni kadunud teostest, siis võta kindlasti ühendust Konrad Mägi Sihtasutusega.

Tegemist on eraalgatuslikul initsiatiivil loodud sihtasutusega, mis lisaks kadunud teoste otsimisele edendab ning toetab uurimistegevusi, korraldab näitusi ja publikatsioonide väljaandmist, sh organiseerib Konrad Mägi elu ning loomingulise pärandiga seotud erinevaid tegevusi. Neil oleks äärmiselt hea meel, kui info mõnest kadunud teosest nendeni jõuab ja meil on hea meel et abiks saame olla – nii otsingute propageerimisel, kui kodulehtede valmistamisel.

Veel jõuad ka jälgida 140. sünniaastapäevale pühendatud konverentsi otseülekannet (kuni kl 14:30ni).

Palju õnne 140. sünniaastapäeva ning uue kodulehe valmimise puhul!